Ο ΙΑΤΡΟΣ

Δημήτριος Ιατρόπουλος
Αρρυθμιολόγος - Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος -  Ειδικός Καρδιολόγος


Ο Δημήτριος Ιατρόπουλος εισήχθει μετά από επιτυχείς πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του απονεμήθηκε το πτυχίο του στην ιατρική το 2002.

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ’’Γ. Γεννηματάς’’. Το 2011 του απονεμήθηκε το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης εκπαίδευσης στην ιατρική ειδικότητα της Καρδιολογίας, από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων.

Το 2012 μετέβει στο εξωτερικό όπου και εξειδικεύτηκε και εργάστηκε επάνω στην επεμβατική καρδιακή ηλεκτροφυσιολογία και στις εμφυτεύσιμες καρδιακές συσκευές επί 6ετία σε μερικά από τα πιο σημαντικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου:

New Queen Elizabeth Hospital - Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ

Royal Brompton Hospital - Βασιλικό νοσοκομείο Μπρόμπτον του Λονδίνου

The Heart Hospital UCLH - Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κολλεγίου του Λονδίνου

Royal Bournemouth Hospital - Βασιλικό νοσοκομείο του Μπόουρνμουθ

Dorset County Hospital - Περιφερειακό νοσοκομείο του Ντόρτσεστερ

Έχει πιστοποιήθεί από την Ευρωπαική Εταιρεία Αρρυθμιών (EHRA) στην επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία (ECES) και τις εμφυτεύσιμες καρδιακές συσκευές (ECDS) κατόπιν εξετάσεων (Ευρωπαϊκή πιστοποίηση επαγγελματικής αριστείας στον τομέα της επεμβατικής καρδιακής ηλεκτροφυσιολογίας, της καρδιακής βηματοδότησης και των εμφυτεύσιμων καρδιομετατροπέων - απινιδωτών).

Από τον Ιουνιο του 2018 εργάζεται ως επεμβατικός ηλεκτροφυσιολόγος στην Κλινική Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε την λειτουργία του ιδιωτικού του ιατρείου στην Λάρισα ως Αρρυθμιολόγος - Ειδικός Καρδιολόγος.

Είναι εγγεγραμμένος στους Ιατρικούς συλλόγους Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Ηνωμένου Βασίλειου (GMC).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας (HSC), της Ευρωπαικής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC) και της Ευρωπαικής Εταιρείας Αρρυθμιών (EHRA).